вторник, 19 ноември 2013 г.

Брауни




Брауни се научих да  правя преди няколко години от съквартирантката ми в общежитието. Беше любов от пръв поглед,  шоколадовият му вкус ме плени. Това е един от любимите десерти на  брат ми, дори се научи да го приготвя. Сами разбирате колко е лесна направата му. Не изисква дълго време и предварителна подготовка.


Продукти:

   2 ч.ч. брашно
   2 ч.ч. захар на кристали
   1 ч.ч. неподсладено какао на прах
   1 пакетче бакпулвер
   1 ч.л. сол
   1 бр. ванилия
   3 бр. яйца
   1 ч.ч. прясно мляко
   1 ч.ч. сварено кафе
   1/2 ч.ч. разтопено масло/или олио/
   100гр. малини за украса  
   листенца мента

За глазурата:
   50 гр.. масло
   100 г черен шоколад
   3 ч.л. от свареното кафе

 



Начин на приготвяне:
  
В купа се смесва брашното, захарта, какаото, бакпулвера, ванилията и солта. След като разбъркаме продуктите  добре се прави дупка в средата, в нея се изсипва свареното кафе, млякото, яйцата и олиото. Разбива се с миксер на средна скорост в продължение на 2-3 минути и се изсипва в подготвената за печене тава. Пече се около 40 минути на 180 С . Когато браунито е готово се оставя да се охлади и се прави глазурата. Смесва се маслото, шоколада (натрошен на блокчета),кафето и се слагат на водна баня, докато не се разтопят напълно. С получената сме се залива готовият кекс.  Украсяваме с малините и ментата или по ваше желание. Необходимо е да престои 2 часа преди да се консумира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар