сряда, 19 ноември 2014 г.

Коледни меденки II / Gingerbread cookies



Продукти:

800г брашно
280г пудра захар
120г масло (меко)
5 с.л разтопен мед
2 яйца
2 жълтъка
2 ч.л сода за хляб
3 ч.л микс от смлени джинджифил, канела, щипка кардамон, звездовиден анасон.


Приготвяне:

Размесваме добре сухите продукти, правим кладенче и чукаме яйцата, меда- леко топъл  и накрая нарязваме на късчета мекото масло. Месим до образуването на меко и гладко тесто. С това  тесто  може да се работи веднага. Разточвате кора тънка около 5-7 мм и изрязвате фигурки. Пекат се около 10-15 мин. на 160 ˚С Изваждат се веднага след като краищата започнат да почервеняват.
Меденките са декорирани с готова моделираща маса (фондан).


Ingredients:

800g plain flour
280g powdered sugar
120g unsalted butter (room temperature)
5 tbsp melted honey 
2 eggs 
2 yolks
2 tsp bicarbonate of soda
2 tsp  mix of ground ginger, cinnamon, cardamom, star anise


Method:

We mix the dry products thoroughly, make a small well and add the knocked eggs, honey (not too hot but slightly warm) and finally the butter which we cut in small pieces. Keep kneading the dough until it's light and smooth (at first you might think that it might need more water added but it is not necessary; after awhile the flour will absorb the fat and it will turn out wonderfully, it would not stick at all). What is great about this dough is you can start working it right away. We spread and roll the dough out until it's as thin as 5-7 mm and we cut out the shapes. We bake it at 150-160C for about 10-15 min.
The  gingerbread cookies are covered with fondant.




Айсинг глазура 
Пресява се пудрата захар 2 пъти. На един белтък се слагат няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар (според големината и гъстотата му). В случай, че е  рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Разбивате белтъците с лимонов сок на най-ниската степен до образуването на пяна, след което се увеличават оборотите, захарта се добавя на няколко пъти към белтъците и се разбива. Глазурата трябва да е гладка. Като се сложи във фунийка (шприц) и се отреже около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.






Няма коментари:

Публикуване на коментар